TENCEL® UNIKKE EGENSKABER

HØJ KVALITET & BÆREDYGTIGT PRODUKT

Tencel® er mærket på det mest bæredygtige fiber, tekstilindu-strien kan komme op med til bæredygtig produktion og brug. Mærket er patenteret af det østrigske firma Lencing AG. Tencel® er lavet af FSC-certificeret træ-kvas fra europæiske bøge-træer og eucalyptustræer fra Sydafrika. Træerne kræver ikke andet end regnvand og vokser i naturlige skovområder.

En livscyklus analyse viser at øko-venligheden Tencel® sammenlignet med bomuld, polyester og polypropylen:

1. Livscyklusvurdering af vandforbruget ved fremstilling af Tencel® er 10 - 20 gange lavere end med bomuld.

2. En anden økologisk fordel er at råvaren træ stammer fra kulturskove, der praktiserer bæredygtighed. Den dyrkede skovarealer er ikke egnet til landbrug. 

3. Produktionen er revolutionerende, fordi det anvendte opløsningsmiddel recirkuleres med næsten 100% i en lukkede sløjfe proces dvs. at vand og opløsningsmiddel genanvendes. Denne specielle proces modtog "European Award for miljøet" fra EU.

 

TENTEL® - FØRSTE MEDICINSK TESTET FIBER 

Tencel® er den første fiber der er lægeligt testet i henhold til FKT testmetoden for krop kompatibilitet og giftige stoffer. Disse egenskaber er afgørende, når det kommer til slutningen forbrugerens købsbeslutning.

Lenzing Tencel® er den første fiber, som kan anvende FKT label "Medicinsk testet - TESTET FOR TOKSINER”. FKT uddeler etiketten "medicinsk testet - TESTET FOR TOKSINER", som er en pålidelig kvalitetsmærke for tekstiler, der ikke frigive kemikalier, som kan irritere huden eller skade en persons helbred. Denne unikke kombination af test for skadelige stoffer og for følsomme effekt-baserede krop kompatibilitet giver dobbelt testet sikkerhed. 

 

HELT NATURLIG HYGIEJNE & BAKTERIEHÆMMENDE EGENSKABER

Den unikke fibersammensætning af celluloseholdige fibre gør, at Tencel® har en eftertragtet bakteriehæmmende funktion som gør, at bakterier ikke har en chance. Udover at Tencel® reducerer dannelsen af bakterier, har stoffet en unik absorberingsevne som gør, at det udover at suger fugt, afgiver den hurtigt igen og derfor er meget behagelig at have på. Blødheden på materialet er mærkbar og forhindrer irritationer på huden.

BYBONNESEN © 2014